Gå direkte til innhold [access key = i] Gå direkte hovedmeny [access key = h] Gå direkte til kontaktinformasjon [access key = k]
Klarspråk – Klart språk i Staten
 

Aktuelt

 

Dette er en liste over de siste aktualitetssakene på klarspråk.no. 

 • Klarspråksmidler til kommunesektoren

  (28.3.2014) Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner har konstatert at det er gjort mye godt arbeid for å sikre tydelig og klart språk i staten. Nå skal også kommunene få støtte til klarspråkstiltak: KS får en million kroner til sitt pilotprosjekt «Klarspråk i kommunesektoren».

 • Opptak fra klarspråksseminar 4. mars

  (7.3.2014) Den 4. mars ble Statens klarspråkspris delt ut på et seminar i Gamle Logen i Oslo. Fikk du ikke med deg begivenheten? Nå kan du se opptak fra seminaret.

 • Klarspråksprisen 2013 til Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

  (4.3.2014) Vinnaren av Klarspråksprisen 2013 er Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet (BLD). Departementet får prisen for språkleg nybrottsarbeid, utradisjonelle metodar og god dialog i språkarbeidet.

 • Statens innkrevingssentral innkasserer språkpris

  (4.3.2014) Prisen for beste standardbrev i staten går til Statens innkrevingssentral (SI). SI får prisen for brevet Forhåndsvarsel – vi kan ta utlegg for kringkastingsavgift, som blir sendt til personer som skylder kringkastingsavgift til staten. Juryen mener at SI med dette brevet bidrar til å avskaffe angsten for fogd og fut og heller invitere til et samarbeid mellom stat og innbygger.

 • Høyring om språket i Grunnlova

  (26.2.14) I vår skal Stortinget ta stilling til ulike framlegg til nye tekstversjonar av Grunnlova. «Språkleg er framlegga frå Graver-utvalet den beste løysinga», sa Språkrådet då Stortinget heldt open høyring om saka nyleg.

 • Velkommen til seminar 4. mars: utdeling av Statens klarspråkspris

  (3.2.2014) Har du tenkt over at du som skriver på jobben, også er forfatter? Difi og Språkrådet inviterer til ettermiddagsseminar der vi vil løfte blikket over og forbi prosjektplaner, språkprofiler og gjenstridige tekniske systemer og snakke om skribentrollen og gleden ved å skrive. Til seminaret kommer også statsråd Jan Tore Sanner for å dele ut Klarspråksprisen for 2013.

 • «Nynorsk i arbeidet» – åpent nynorskkurs for statsansatte 10. og 11. februar

  (9.1.2014) Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) arrangerer et åpent todagers nynorskkurs for statsansatte mandag 10. og tirsdag 11. februar, med kursholdere fra Språkrådet.

Utviklet av Gazette